Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твНачинът да се смекчи удара

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твНачинът да се смекчи удара
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Човекът не е прахосмукачка, че да го изключиш и да го тикнеш зад вратата за два месеца

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Начинът да се смекчи удара от епидемията и рецесията е, като се разреши на колкото може повече бизнеси да работят. Мисля, че да се отворят заведенията, е положително решение. Хипотезата, че когато не работят заведения, учебни заведения, фабрики - внезапно хората се самоизключват и седят единствено у дома, не е вярна. Доказателство за това е немския опит. Хората все нещо вършат и поддържат връзка, а надлежно и се заразяват. 

Това разяснява в ефира на Нова тв финансистът Емил Хърсев.

Ако не им позволите на хората да отидат в заведението, където да поддържат връзка и където ще са принудени да съблюдават някакви ограничения, то те ще се съберат на друго място - в мазето, на стълбището, у дома ще се съберат 20 души и още веднъж ще се заразят. Така че изключването не е това безусловно решение. Човек не е прахосмукачка, че да го изключиш и да го оставиш зад вратата и край, той няма да мърда два месеца, разяснява той.

Според мен заведенията за хранене трябваше да се отворят по-рано. Не виждам смисъл заведенията за хранене да са затворени, щом в това време фитнесите са отворени. Не ми харесва, че няма никакви ограничения в България. Или се затваря всичко, или се слагат ограничавания, които действително могат да се съблюдават, разяснява доктор Енджи Касабие. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР